Prepară turnuleţe din bezea şi mandarine!

27 august 2013 9:28   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru bezea:6 albuşuri250 g zahăr pudră1 praf de sare1 lingură zeamă de portocală

Pentru cremă:

250 ml frişcă lichidă2 ouă2 linguri zahăr2 linguri lapte praf1 pliculeţ gelatină2 mandarine1 picătură colorant alimentar galben

Mod de preparare:

Pui albuşurile într-un castron foarte curat, adaugi circa 1/3 din cantitatea de zahăr, sare şi baţi cu telul sau cu mixerul până devine o spumă tare.

Amesteci restul de zahăr foarte uşor şi zeama de portocală.

Pe o tavă unsă sau tapetată cu hârtie de copt aşezi cu ajutorul unui poş spirale de bezea (ca în imagine).

Le coci timp de 45 de minute la foc mic şi cu uşa cuptorului întredeschisă. Le laşi la răcit.

Află aici reţeta completă de turnuleţe cu mandarine

Mai multe