Profitați de sezonul socului! Rețetă simplă de socată tradițională
6 iunie 2021 15:22
Rețete
Ultima actualizare:
Socata este una dintre băuturile răcoritoare ale primei luni de vară. Ușor de făcut și apreictă de multe persoane, socata nu lipsește din casele multor români.
Ingrediente socată
- 8-9 flori de soc, 10 l de apă, 2 lămâi tăiate felii, 1 kg de zahăr, 15-20 de grame de drojdie proaspătă.
Preparare socată
Ingredientele se macerează timp de trei-cinci zile, în funcţie de temperatura camerei, într-un borcan din sticla. Băutura se strecoară şi se păstrează la rece în recipiente din sticlă bine închise.O cură cu efecte revigorante asupra întregului organism trebuie urmată 18 zile. În acest interval, zilnic se bea câte 500 ml. Leacul este indicat şi în afecţiuni ale sistemului nervos.