Prune în oţet - Daniela Gorgorin

21 octombrie 2011 13:53   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 2 kg prune, oţet, apă, sare, zahăr, un morcov.

Mod de preparare:

1. Prunele bine spălate le aşezi în borcane de 800 ml.

2. Umpli borcanele apoi cu apă şi măsori cantitatea de lichid de care va fi nevoie: 1/3 din cantitate va fi oţet, 2/3 apă, o lingură de sare şi 2-3 linguri de zahăr la litrul de lichid.

3. Fierbi marinata în clocote 2-3 minute după care o torni fierbinte peste prune.

4. Borcanele le sigilezi şi le păstrezi la rece. Prunele murate le serveşti la friptură.

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe