Pudding - Seuciuc Mioara

13 ianuarie 2012 15:03   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 l lapte, 8 ouă , 200 g zahăr, coaja de la o lămâie, un baton scorţişoară, 150 g zahăr, un pachet pişcot, 2 mere şi 2 pere.

Mod de preparare:

Se pune 150 g zahăr într-un vas la foc mic până se caramelizează. Se pune laptele la fiert cu coaja de lămâie şi scorţişoara.

Ouăle se bat cu 200 g zahăr şi se adaugă în lapte înainte ca acesta să dea în fiert. În tava de chec se pune caramelul obţinut.

Merele şi perele se curăţă de coajă şi seminţe şi se taie cubuleţe care se pun peste caramel.

Apoi se toarnă laptele peste fructe, pişcoturile se aşează de-a latul tăvii şi se dă la cuptor pentru 60 minute la 120 grade.

Important: tăvile de chec se aşează în tava de aragaz în care se pune apă caldă.

Când este gata, se lasă la răcit după care se desprinde de pe margini cu un cuţit subtire.

Se răstoarnă în momentul servirii, iar după plac, se poate orna cu frişcă sau ciocolată.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe