Pulpe de curcan umplute la cuptor - Nasser Kawadri
Ingrediente: 5 pulpe de curcan, 5-6 fire de ceapă, 2 ardei roşii, sare, pătrunjel, ulei de măsline, condimente, usturoi şi piper, rozmarin, tarhon.
Sos: zeama de la o portocală, 1 pahar de vin alb, sare, piper, rozmarin, busuioc, boia de ardei.
Mod de preparare:
Spălăm pulpele, dăm pieliţa cu grijă la o parte, tăiem carnea de pe pulpe.
Se scot aţele şi se taie carnea bucăţi potrivite.
Se căleşte ceapa, usturoiul, ardeiul şi carnea în uleiul de măsline. Se condimentează după gust.
Tragem de pe foc, lăsăm să se răcească, apoi umplem pieliţele cu această compoziţie şi le aşezăm în tavă.
Turnăm sosul peste ele şi dăm la cuptor până se rumesc.
Noi am servit cu cartofi copţi la cuptor garnisiţi cu sos de usturoi deasupra.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!