Quiche cu zucchini – Geanina Ciobanu

27 octombrie 2016 13:47   Rețete
Ultima actualizare:

Aluat:

•           350 g făină

•           1/2 pahar cu apă călduţă

•           150 g unt

•           sare

•           piper

•           Umplutură:

•           4 ouă

•           350 ml smântână groasă

•           1 zucchino (dovlecel verde) tăiat felii

•           1 roşie mică tăiată felii

•           1 ceapă roşie tocată mărunt

•           7 linguri brânză (eu am folosit de capra,dar nu e obligatoriu)

•           sare

•           piper

•           puţin ardei iute măcinat (peperoncino)

Aluat:

Se amestecă ingredientele de mai sus şi se frământă un aluat nelipicios pe care îl dăm la frigider pentru 1 ora, după care întindem o foaie şi o aşezăm frumos într-o tavă rotundă unsă cu unt şi tapetata cu făină.

Dăm la cuptorul preîncălzit (150°) pentru câteva minute, apoi amestecăm ingredientele pentru umplutură şi răsturnăm compoziţia în tavă. Introducem din nou în cuptor pentru 40-45 minute, până când se rumeneşte frumos.

Mai multe