Răsturnată cu mere şi mirodenii - Mihaela Dumitrana

4 noiembrie 2011 13:39   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 4 mere, 3 ouă la temperatura camerei, 3 linguri de zahăr nerafinat, 3 linguri lapte, 3 linguri făină, 1 vârf linguriţă nucşoară măcinată, 4 cuişoare măcinate, 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată, 1 linguriţă rasă ghimbir pudră.

Pentru caramel: 4 linguri zahăr, 1 lingură apă, 1 lingură unt.

Mod de preparare:  Se pune zahărul cu apa la caramelizat pe foc mic, într-un vas termorezistent de 20-25 cm diametru care merge şi la cuptor.

Amestecăm din când în când ca să nu se ardă pe margini. Când caramelul are o culoare aurie, adăugăm untul, stingem focul şi amestecăm până când untul e complet topit. Caramelizăm şi marginile vasului după care dăm deoparte.

Tăiem merele felii şi le aşezăm deasupra caramelului.

Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Frecăm gălbenuşurile cu zahărul până este aproape topit. Adăugaţi laptele şi aromele şi omogenizaţi. La final încorporaţi făina.

Bateţi albuşurile spumă tare şi încorporaţi-le în aluat în 3 etape, amestecând cu telul uşor, de sus în jos să nu se lase spuma prea tare.

Turnaţi compoziţia peste mere şi daţi la cuptor pentru 30 minute.

Treceţi cu cuţitul pe marginea tartei, să se desprindă de vas şi răsturnaţi-o pe un platou.

Poftă bună!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe