Raţă pe varză călită - Crăciun Elena Raluca

6 octombrie 2011 13:56   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 raţă 1,200 kg, 1 varză murată, 1 varză dulce, 2 cepe, piper boabe şi măcinat, 4 linguri bulion, 300 ml apă, 2 foi de dafin, sare.

Mod de preparare: Se taie ceapa şi se pune la călit în ulei, după care se adaugă în cratiţă verzele tăiate fideluţă şi se călesc împreună până se înmoaie varza.

Se adaugă piperul, foile de dafin, sarea, se pune bulionul dizolvat în apă şi se mai lasă la fiert 5 minute.

Raţa se spală, se taie pe burtă, se desface şi se condimentează cu sare şi piper, se aşează în cratiţă peste varză şi se bagă la cuptor o oră şi jumătate la 160 grade.

Poftă bună!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe