Reţeta câştigătoare: Aspic cu legume - Monica Horoiu
Câştigătoarea noastră se numeşte Monica Horoiu. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente (pt. 9 forme):
500 ml lapte, 300 ml smântână grasă, 100 g linte roşie, 3 linguri roşii uscate în ulei, 50 g muguri de boabe (fasole mung), 1/2 linguriţă ghimbir, 2 crenguţe mentă proaspătă, sare, piper, 2 plicuri gelatină, 1 biscuite cu usturoi. Pentru garnitură: 4-5 roşii cherry, 1 lingură capere, 4-5 frunze mentă, 2-3 căţei usturoi, sare, piper.
Mod de preparare:
Întâi de toate, am fiert laptele cu frunzele de mentă. L-am lăsat la răcit câteva minute după care am adăugat smântână, roşiile uscate, tăiate mărunt, lintea şi mugurii de boabe. Am condimentat după gust. Am adăugat gelatina preparată după instrucţiunile de pe plic. Am turnat totul în forme şi am dat la rece pentru 2 ore. Am preparat garnitura din roşii cherry pe care le-am tăiat în jumătate şi le-am călit în 2 linguri de ulei (de la roşiile uscate), împreună cu usturoiul şi caperele. Să aveţi poftă!