Reţeta câştigătoare: Cheesecake cu căpșuni

2 iulie 2018 15:19   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Roșioru Marilena şi ne-a pregătit cheesecake cu căpşuni. Ea va primi un aparat de vidat.

Cheesecake cu căpșuni Pentru blat:

4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri ulei, 4 linguri făină, vanilie; Pentru cremă: 600 g brânză de vaci, 500 ml smântână lichidă, 150 g zahăr, 2 plicuri gelatină, vanilie; Pentru jeleu: 500 ml sirop de căpșuni, 1 plic de getanină.

Mod de preparare Cheesecake cu căpșuni

Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul, gălbenușurile, uleiul , făina și vanilia. Se coace 15 minute la 180 grade într-o tavă cu hârtie de copt. Brânza de vaci se mixează cu zahărul până devine o cremă, peste se adaugă smântâna pentru gătit, se mai mixează 5 minte la viteză medie. La final, adăugăm vanilia și gelatina pe care eu o încălzesc 30 secunde la microunde pentru a se dizolva. Atenție, să nu fierbeți gelatina, pentru că își pierde proprietățile. Crema se pune peste blat. Deasupra, am așezat un rând de căpșuni, iar peste ele am adăugat jeleul preparat astfel: încălzim siropul, nu îl fierbem, închidem focul, adăugăm gelatina și îl lăsăm puțin să înceapă să se închege, după care punem peste căpșuni. Dăm cheesecake-ul câteva ore la frigider după care este numai bun de servit! Poftă Bună!

Mai multe