Rețeta câștigătoare: Cheesecake cu zmeură - Adrian Cursaru

26 martie 2018 11:21   Rețete
Ultima actualizare:

Câștigătorul nostru se numește Adrian Cursaru. El va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente:

Pentru blat: 4 pachete biscuiți, 200 g unt; Cremă: 200 ml frișcă lichidă, 400 g cremă de brânză, 250 g mascarpone, 1 plic gelatină, 200 g zahăr (opțional). Jeleu: 300 g zmeură congelată, 1 lingură zahăr brun, 1 plic gelatină hidratată.

Mod de preparare:

Pentru blat, biscuiții se fărâmițează la robotul de bucătărie, după care untul topit în prealabil se toarnă peste biscuiți. Compoziția obținută se tasează pe fundul unei tăvi cu pereții detașabili și se bagă la frigider până se face crema. Între timp, se mixează bine frișca lichidă cu zahărul, se adaugă brânza împreună cu mascarpone și se continuă mixarea. Apoi, gelatina preparată se toarnă peste cremă și se încorporează. Se scoate de la frigider blatul de biscuiți, peste care se adaugă crema. Forma se bagă din nou la frigider, unde se lasă 7 ore. Pentru jeleu, se pun pe foc zmeura cu zaharul până se obține un sos. Se adaugă gelatina atunci când zmeura frige la degete, apoi amestecul obținut se întinde peste crema de branză.

Mai multe