Reţeta câştigătoare: Chifteluţe de vinete - Maria Otilia Dinu

13 mai 2018 13:30   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Maria Otilia Dinu. Ea va primi un aparat de vidat.

Ingrediente:

600 g vinete (o vânătă mare, are miezul mai moale), 100 g parmezan răzuit, 2 ouă, 1 cățel de usturoi, 120 g pesmet, sare, piper, puțin pătrunjel tocat mărunt, 2-3 linguri pesmet pentru a trece chifteluțele prin el, ulei pentru prăjit.

Preparare:

Se spală și se usucă bine vânăta, apoi se coace. Se curăță și se pune într-o sita pt a se scurge surplusul de apă. Se toacă, se adaugă sarea, piperul și parmezanul. Se amestecă bine, apoi adăugam ouale, usturoiul și pătrunjelul. Adăugăm treptat pesmetul, atât cât să se poată lucra în mâini. Dacă e necesar, se mai poate adăuga puțin pesmet. Pasta rezultată se lucrează cu mâna. Cu mâinile umezite ușor, se fac chifteluțe rotunde cât o nucă, se dau prin pesmet și se așează pe o farfurie, până terminăm toată compoziția. Într-un vas înalt, punem ulei cât ar putea să curprindă chiftelele. Se încălzește bine și se pun usor chifteluțele la prăjit.Se prăjesc la foc mic până capătă o culoare aurie. Se scot pe șervet de hârtie pentru a îndeparta surplusul de ulei. Vor fi crocante la exterior și moi la interior. Se pot servi simple, cu sos sau roșii proaspete. Poftă bună!

Mai multe