Reţeta câştigătoare: Clătite exotice - Clementina Suciu

7 mai 2017 12:15   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Clementina Suciu. Ea va primi zece plicuri cu produse Vegeta.

Ingrediente:

12 linguri pline cu făină,1/2 cubuleţ de drojdie, 3 ouă, 125 ml lapte pentru maia, 1 praf de sare, 5 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilinat, coaja de la o jumătate de lămâie răzuită, lapte sau apă minerală, 100 ml ulei.

Preparare:

Punem într-un vas făină, în mijlocul ei facem o scobitură. Încălzim 125 ml lapte la care adăugăm 1 praf de sare, 2 linguiri de zahăr şi drojdia. Se amestecă bine până drojdia se dizolvă, apoi se pune în scobitura făcută şi se amestecă cu puţină făină până se obţine o maia mai grosuţă. Se acoperă şi se lasă la dospit circa 15 minute. Se adaugă restul de zahăr, zahărul vanilat, coaja rasă de la 1/2lămâie şi cele 3 ouă. Se amestecă adăugând treptat câte un pic de lapte (sau apă minerală) până se omogenizează bine şi nu rămân cocoloaşe. În acest moment punem mai multă cantitate de lapte obţinând o compoziţie nici foarte fluidă, dar nici vâscoasă. În această compoziţie punem 100 ml ulei amestecăm bine şi punem tigaia la încins.

La prima clătită punem în tigaie un strop de ulei şi când e bine încinsă punem un polonic mai mic din această compoziţie sucind tigaia în stânga şi dreapta pentru ca această compoziţie să acopere fundul tigăii. Se pune înapoi la copt pe flacăra şi când vedem că marginile se desprind uşor întoarcem clătită în tigaie. Clătitele le putem umple după bunul nostru plac (dulceaţă de căpşuni, piersici, finetti, brânză dulce cu ou şi vanilie), le rulăm şi avem delicioasele clătite. Decorăm farfuria cu clătite cu fructe exotice. Poftă bună!  

Mai multe