Reţeta câştigătoare: Clătite învelite în ciocolată albă - Camelia Rădoi

15 ianuarie 2017 14:51   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Camelia Rădoi. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente:

250 g făină, 300-350 ml lapte, 2 ouă, 2-3 linguri cacao, 40 g unt, un praf de sare, 1 lingură esenţă de vanilie; Crema de vanilie: 200 ml lapte, 2 ouă, 300 ml smântână lichidă pentru frişcă, 50 g făină, 125 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, 2 linguri esenţă de vanilie, un praf de sare; Pentru ornat: 200 g ciocolată albă.

Preparare:

Într-un bol amestecăm făina, zahărul vanilat, cele 2-3 linguri de cacao şi praful de sare, apoi cernem compoziţia. Mixăm cele 2 ouă cu laptele, esenţa de vanilie şi untul topit. Omogenizăm bine. Turnăm amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate și mixăm. Dacă aluatul este prea gros, mai adăugaţi lapte. Ungem tigaia de clătite cu ulei și turnăm uşor compoziţia în centrul tigăii cu un polonic. Lăsăm clătita aproximativ 1 minut la foc mediu, iar apoi o întoarcem pe partea cealaltă. Preparare crema de vanilie: Într-o oală mică punem smântâna lichidă pentru frişcă, laptele şi cele 2 linguri de esenţă de vanilie. Punem oala la foc mediu până amestecul e fierbinte. Separat, punem cele 2 ouă, zahărul, sarea şi făina, pe care le mixăm. Turnăm amestecul fierbinte peste amestecul de ouă și omogenizăm, apoi mai lăsăm la foc mic 5 minute, până se îngroaşă, amestecând încontinuu. Pentru a înveli clătitele în ciocolată albă, trebuie să topim ciocolata la bain-marie. Rulăm clătitele şi le tăiem capetele. Din hârtie de copt facem nişte pătrate de dimensiunea clătitelor și punem ciocolată topită deasupra hârtiei de copt. Umplem generos clătita cu crema de vanilie. O rulăm şi o aşezăm la marginea hârtiei pictate cu ciocolată albă. Rulăm. După ce se îngroașă ciocolata, dăm uşor jos pătrăţelele de foaie de copt de pe ele. Poftă bună!

Mai multe