Reţeta câştigătoare: Creveți cu orez și legume - Ion Gaftoneanu

3 iunie 2018 13:03   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătorul nostru se numeşte Ion Gaftoneanu. El va primi un aparat de vidat.

Ingrediente Creveți cu orez și legume:

1 lingură unt,1 lingură ulei măsline,1 kg creveți curățați, 3 căței usturoi tocați, 2 dovlecei tăiați cubulețe, 1 ceșcuță de porumb, 1 ceșcuță de jumătăți de roșii chery, câteva frunze busuioc prospete mărunțite, zeama de la o lămîie, broccoli, niște fâșii mici de parmesan, piper și sare după gust!

Preparare Creveți cu orez și legume:

Se topește untul în tigaie, în care încingem în același timp și uleiul de măsline la foc mediu. Adăugăm în tigaie creveții și usturoiul. Lăsăm pe foc timp de aproximativ trei minute, până când creveții devin opaci. Apoi se transferă creveții pe un platou se dă focul mai tare și adăugăm în tigaie dovleceii și brocolii, amesteci de 45 de secunde. Cu lingura facem loc în centru pentru roșii și orezul fiert și lăsăm pe foc timp de un minut. Potrivim cu sare și piper. Adaugi creveții peste legume, amesteci încă 45 secunde astfel încît aromele să se îmbie. Mai adaugi sare și piper. Se toarnă amestecul pe un platou și se presară deasupra busuioc mărunțit, bucățile micuțe de parmezan și zeama de lămâie!

Mai multe