Reţeta câștigătoare de la cititori: Coşuleţe cu ciuperci – Stoica Florin
Câștigătorul nostru se numește Stoica Florin. El va primi un set de cuțite.
Ingrediente: 100 g ciuperci tăiate, 1 ceapă roşie, 1 ardei. 4 foi plăcintă, 3 căței usturoi, piper, mărar, sare, 100 g brânză proaspătă delaco, 30 ml ulei, 2 felii jambon, 50 g unt, câteva scobitori, hârtie de copt.
Preparare
Pregătim ingredientele, toate curățate. Ceapa, ardeiul, ciupercile și jambonul se taie cubulețe și le punem la călit în uleiul bine încins. Când vedem că încep să-și schimbe culoarea, le luăm de pe foc și lăsăm să se răcească. Adăugăm brânza proaspătă, mărarul, usturoiul tocat, sare și piper. Se amestecă toate.
Foile și untul se țin la temperatura camerei, se unge o foaie pe o jumătate de parte, se împachetează, apoi se unge încă jumătate și se împachetează.
Se pune în forme de copt de silicon sau de hârtie. Adaugăm compoziția și se adună cu 3-4 scobitori, până se dă formă de coșulețe.
Punem hârtie într o tavă de copt și așezăm în tavă, dăm la cuptor la foc mediu cam 20 minute, până începe să se rumenească. Se lasă să se răcească. Se așează pe platou, ornăm și se pot servi.
Poftă bună!