Reteta castigatoare de la cititori: Oua de ciocolata / Amalia Sasarman
Mod de preparare :Gelatina se pune la înmuiat în 100 ml apă rece. Cu un cuţit zimţat decupăm capacele din fiecare ou de ciocolată. Le aşezăm într-un cofrag fiindcă au stabilitate mai bună, iar capacelele le punem deoparte. Crema de mascarpone o punem într-un vas, adăugăm zahăr după gust, coaja rasă de la o lămâie, 2 plicuri zahăr vanilat şi o amestecăm cu mixerul până la omogenizare 1-2 minute. Frişca o batem spumă şi apoi o adăugăm la crema de mascarpone. Punem vasul cu gelatina înmuiată pe foc să o încălzim uşor (atenţie nu o fierbem, o încălzim până devine lichidă) şi adăugăm 2 linguri la crema de mascarpone şi frişcă. În alt vas punem dulceaţa de căpşuni (voi puteţi folosi şi alte variante de dulceaţă dacă doriţi) şi adăugăm la ea 2 linguri de gelatină, amestecăm şi o lăsăm deoparte. Umplem ouăle de ciocolată mai mult de jumătate cu cremă. În mijlocul fiecărui ou de ciocolată umplut, cu coada unei linguriţe facem un tunel în care vom turna dulceaţa.Astfel umplute ouăle de ciocolată se lasă la rece pentru câteva ore apoi se aşează deasupra capacelele de ciocolată şi se pot servi la masa de Paşti.