Rețeta câștigătoare de la cititori: Paradisul dulce
Câştigătoarea noastră se numeşte Ana Hoban. Ea va primi un aparat de vidat. Ana Holban a pregătit Paradisul dulce.
Ingrediente Paradisul dulce:
Blat: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 7 linguri făină, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt, puțină sare, 1 lingură de ulei; Crema de căpșuni: 250 g căpșuni,12 g gelatină foi sau 10 g gelatină granule, 250 g mascarpone, 60 g zahăr vanilat, 250 ml frișcă lichidă, 50 g unt; Crema mascarpone cu frișcă: 250 g mascarpone, 250 ml frișcă lichidă, 4 linguri zahăr pudră vanilat.
Preparare Paradisul dulce:
Se prepară foile de gelatină. Într-un blender, se pun căpșunile cu zahărul și se pasează 2-3 minute. Piureul obținut se strecoară printr-o sită, se pune într-o crăticioară la foc mic și se lasă până aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc și se adaugă foile de gelatină, stoarse bine de apă. Se amestecă crema până se dizolvă complet gelatina. Se adaugă frișca peste piureul de căpșuni, apoi brânza mascarpone, untul tăiat cubulețe și se mixează până se obține o cremă fină, ușor untoasă. Pentru crema de mascarpone, se mixează frișca până devine tare. Mascarponele se mixează cu zahărul, apoi se pune câte puțină frișcă și se amestecă ușor cu o spatulă până se termină frișca. Blatul l-am tăiat în 4, iar fiecare foaie am însiropat-o cu suc de căpșuni. Peste fiecare cremă am pus și cubulețe de caise. De ornat, fiecare ornează cum dorește! Poftă bună!