Reţeta câştigătoare de la cititori: Pariziene cu cremă - Roxi R.

15 martie 2013 9:16   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare: Într-un castron punem drojdia, 2 linguri de zahăr, 2 linguri făină şi puţin lapte. Amestecăm bine şi lăsăm maiaua 10 minute să crească. Untul îl topim. Făina o cernem şi o punem într-un bol. Peste făină punem maiaua, 1 ou, untul topit, restul de zahăr, sarea, coaja rasă de portocală şi zahărul cu păstăi de vanilie. Amestecăm bine, apoi turnăm lapte câte puţin (să fie puţin călduţ laptele) şi frământăm până obţinem un aluat nelipicios şi elastic. Îl acoperim şi îl lăsăm să îşi dubleze volumul într-un loc cald. Rupem 8 bucăţi egale din aluat, şi întindem cu sucitorul până are o formă puţin ovală. Tăiem imaginar în două pe lungime, partea de sus o tăiem fâşii, iar pe partea de jos punem umplutura: ori cremă de ciocolată, ori gem amestecat cu nucă măcinată (sau altă umplutură ce vă place). Rulăm de jos în sus, închidem bine şi capetele în timp ce rulăm să nu iasă umplutura. Le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le mai lăsăm 30 de minute la crescut, apoi le ungem cu ou bătut şi presărăm mac. Le introducem în cuptorul încins circa 30 de minute (până se rumenesc).Când sunt gata, le lăsăm puţin la răcorit şi servim.

Mai multe