Reţeta câştigătoare de la cititori: Plăcinta cu brânză şi stafide - Condruţ Aurelia Georgiana
Mod de preparare: Într-un castron vom pune făina. Vom face loc în mijloc şi vom pune bucata de drojdie pe care o vom amesteca cu puţină apă caldă plus 2 linguri de zahăr. Vom lăsa această compoziţie 3-4 minute să crească. Vom adăuga un ou, 1 cană cu lapte cald, 1 plic zahăr vanilat, 3 linguri de ulei şi un vârf de sare. Vom amesteca totul până obţinem o cocă de consistenţă medie. Vom lăsa coca să crească aproximativ 10 minute şi începem să pregătim compoziţia de brânză.Amestecăm brânza dulce cu cea sărată, adăugăm pe rând stafidele, esenţa de rom şi respectiv cea de lămâie, coaja rasă de la lămâie şi portocală, 5 ouă, 1 cană de zahăr, coaja rasă de la lămâie şi portocală.Dacă dorim să fie mai sărată atunci vom pune o cantitate de zahăr mai mică.Vom omogeniza toată compoziţia şi începem să întindem foaia. Vom pune jumătate din compoziţie şi vom rula foaia odată din stânga şi o dată din drepta până la jumătate.Aşa vom proceda şi cu cealaltă bucată de cocă.Vom folosi pentru copt numai tava de la aragaz obligatoriu. Vom pune ulei în tavă, punem foile şi vom introduce tava în cuptorul încins circa 45 minute.Se pudrează la final cu zahăr vanilat.