Reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitura Merişor - Maria Udrea

29 iulie 2013 7:07   Rețete
Ultima actualizare:

Mod de preparare:

Într-un bol punem ouăle, adăugăm zahărul apoi uleiul şi batem cu telul până nu se mai simte zahărul.În iaurt adăugăm praful de copt şi amestecăm, apoi îl încorporăm în compoziţia cu ouă, punem puţină sare şi esenţa de lămâie şi adăugăm treptat făina.Trebuie să iasă o compoziţie groasă ca la chec, dar nu va fi aşa pufoasă, însă va creşte frumos la cuptor.Brânza o amestecăm cu zahărul, esenţa, grişul şi merişoarele, apoi încorporăm cele două ouă.Tapetăm o tavă de 24/36 cm cu hârtie de copt, punem 3/4 din aluat şi dăm la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, apoi scoatem tava, aşezăm brânza deasupra aluatului, punem jumătăţile de caise astfel încât fiecărei porţii de prăjitură să îi revină o jumătate de caisă şi turnăm restul de aluat printre caise cu ajutorul unei linguri. Putem să punem întâi aluatul, apoi să aşezăm caisele, dar eu am vrut să înfig caisele puţin în brânză.Dăm din nou la cuptor pentru 20 minute până se rumeneşte deasupra, frumos.După răcirea prăjiturii o porţionăm exact pe lângă caise astfel va avea un aspect frumos.Ies 24 de porţii bune şi apetisante!

Mai multe