Rețeta câștigătoare de la cititori: Prăjitură cu mac și stafide

9 iulie 2019 13:36   Rețete
Ultima actualizare:

Câștigătoarea noastră se numește Silvia Ghiță. Ea va primi un aparat de vidat. Silvia Ghiță ne-a pregătit Prăjitură cu mac și stafide.

Ingrediente Prăjitură cu mac și stafide: 

Umplutură: 200 g mac, 500 ml lapte, 100 g zahăr, 100 g stafide, 100 g pesmet, 2 ouă; Pentru foi: 350 g făină, 1 plic drojdie uscată, 200 g unt, 1 gălbenuș, 6 linguri lapte, 6 linguri zahăr.

Preparare Prăjitură cu mac și stafide: 

Începem cu prepararea umpluturii. Fierbem macul în lapte la foc potrivit cca 8 minute. Se ia de pe foc și se adaugă stafidele, pesmetul și zahărul, amestecând într-una pentru omogenizare. Se lasă crema la răcit. Separăm ouăle și batem albușurile spumă, apoi adăugăm treptat și gălbenușurile unul după altul, amestecând cu o lingură de lemn de jos în sus. Compoziția obținută o amestecăm cu crema de mac. Pentru foi, dizolvăm drojdia în cele 6 linguri de lapte călduț, apoi o amestecăm cu restul ingredientelor ( făină, unt, 1 gălbenuș și 6 linguri de zahăr) și frământăm bine până ce obținem un alutat potrivit de moale și puțin nisipos. Se împarte aluatul în 2 părți egale din care se întind 2 foi de cca 2 cm grosime. Punem prima foaie la baza vasului, apoi adăugăm crema de mac și deaupra acesteia punem cea de-a doua foaie. Se coace la cumporul preîncălzit cca 50 minute, până trece testul cu scobitoarea. După ce s-a copt plăcinta, se porționează sub formă de pătrate, se așează pe o farfurie și se pudrează cu zahăr pudră.

Mai multe