Reţeta câştigătoare de la cititori: Spirala cu mere - Diana Kintsch
Preparare: Se pune drojdia la dospit în laptele călduţ împreună cu o lingură de zahăr şi 2-3 linguri de făină şi se lasă 10 minute la loc călduţ până îşi măreşte volumul. Într-un lighean se cerne făina, într-un colţ se pune praful de sare, zahărul, untul topit dar rece şi coaja de lămâie. Se toarnă drojdia dospită şi se frământă un aluat care apoi se lasă la crescut o oră.După ce aluatul a crescut frumos se pune pe masă şi se întinde, se presară cu merele tăiate mărunt, scorţişoara şi zahărul, se apasă uşor, pentru a se prinde de aluat. Se taie patru fâşii, late de o palmă, se ia prima fâşie şi se rulează, apoi se aşează în mijlocul unei tăvi rotunde, celelalte fâşii cu mere se pun de jur împrejurul primei, astfel obţinem un "melc". Lăsăm să crească plăcinta 30 minute, apoi o coacem 30 minute la 180 grade. Când începe să se rumenească şi este aproape coaptă, se scoate şi se stropeşte cu siropul fiert făcut din apă şi zahăr. Se mai coace câteva minute.