Reţeta câştigătoare de la cititori: Tartă cu brânză şi zmeură – Laura Barbir

20 octombrie 2013 9:59   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:Blat: 200 g biscuiţi simpli, 100 g unt, 1 plic zahăr vanilat.

Pentru cremă: 300 g zmeură, 150 g zahăr, 500 ml frişcă, 1 cutie mare de iaurt cu fructe (zmeură), 250 g brânză proaspătă de vaci, 2 pliculeţe gelatină Dr. Oetker, 2 pliculeţe gel pentru tartă Dr. Oetker, 1 plic glazură de ciocolată duo Dr. Oetker.

PreparareSe pisează biscuiţii şi se amestecă cu untul şi zahărul vanilat. În tava rotundă (diametru 24 cm) se aşează amestecul şi se nivelează cu o lingură. Se dă la rece.Între timp facem crema. Jumătate din zmeură o pisăm cu zahărul şi amestecăm cu brânza de vaci. Batem frişca spumă, şi preparăm gelatina după instrucţiuni.Gelatina preparată o amestecăm cu iaurtul şi cu compoziţia de brânză. La urmă adăugăm frişca şi restul de zmeură (bucăţi). Turnăm peste blatul de biscuiţi, şi punem la frigider 2 ore.O decorăm cu zmeură, preparăm şi turnăm peste jeleul de tort, şi la urmă glazura de ciocolată.

Mai multe