Reţeta câştigătoare de la cititori: Tartă cu brânză şi legume - Ana Popovici
PreparareFăina se pune într-un vas, se adaugă brânza pasată, untul tăiat bucăţele şi sarea. Se mixează cu mixerul până devine o pastă uniformă. Se lasă la frigider 45 minute.Se dă în clocot o cantitate suficientă de apă cu sare. Ceapa se taie rondele, se adaugă în apă şi se fierbe 1 minut. Se clăteşte cu apă rece şi se lasă la scurs.Se opăresc roşiile, se decojesc, se scot seminţele şi se toacă în cuburi.Mazărea se spală şi se fierbe 1 minut, iar apoi se scoate în spumieră, se aşează pe un prosop de hârtie şi se presează bine.Se unge vasul cu unt. Se întinde aluatul în forma rotundă, se coace 10 minute la foc mare.Se amestecă ingredientele pentru umplutură, după care se adaugă legumele (telemeaua cu roşiile, ceapa cu mazărea, se sărează şi la final se unge totul cu un ou bătut).Umplutura se întinde peste aluat şi se coace 30 minute.