Reţeta câştigătoare de la cititori: Tort cu ciocolată cu jeleuri

24 iulie 2015 17:20   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Nicoleta Necula. Ea va primi o oală de 4 litri.

Ingrediente pentru blat: 8 ouă, 8 linguri făină, 3 linguri cacao, 1 linguriţă praf de copt;

Pentru sirop: 200 ml apă, 4 linguri zahăr, 2 plicuri cappuccino cu rom;

Pentru cremă: 300 ml frişcă lichidă, 500 g mascarpone, 100 g zahăr pudră, 3 linguri cacao, 100 g ciocolată amăruie.

Pentru glazură: 100 g ciocolată amăruie, 20 ml frişcă lichidă.

Pentru decor: jeleuri colorate, ciocolată albă fulgi, 70 g cremă albă. 

Preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi zahărul şi baţi până se dizolvă. Adaugi pe rând gălbenuşurile şi făină cernută împreună cu praful de copt şi cacaoa. Amesteci uşor, de jos în sus, cu o lingură de lemn.

Torni compoziţia într-o tavă cu diametrul 28 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coci la foc mediu, 40 de minute. Tăiem blatul rece în două foi pe care le stropim cu siropul preparat la foc mic din ingredientele enumerate.

Pentru cremă, batem frişca până se întăreşte, apoi adăugăm mascarponele şi zahărul pudră. Mixăm bine şi păstrăm 70 g cremă albă pentru decor. Apoi adăugăm cacaoa şi ciocolata rasă fin. Batem bine şi adăugăm crema între cele două foi de blat.

Pentru glazură, topim la foc mic, fără să fiarbă, ciocolata rasă şi frişca. Întindem glazura peste blat şi păstrăm tortul în frigider pentru patru ore.

Decorăm tortul cu jeleurile colorate, fulgii de ciocolată albă şi crema albă. Poftă bună!

Mai multe