Reţeta câştigătoare de la cititori: Tort cu iaurt şi frişcă - Daniel Dogaru

21 iunie 2013 14:32   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare: Tapetăm o formă de tort cu folie alimentară. Pişcoturile le trecem prin sucul stors din compot şi cu ele tapetăm marginile formei. Tăiem puţin din fiecare pişcot .Gelatina o hidratăm în 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fără a o da în clocot. Crema de brânză cu smântână o amestecăm cu zahărul pudră, adăugăm apoi esenţa de vanilie, iaurtul de fructe (cine doreşte poate pune în iaurt, căpşuni din compot tăiate mărunt), gelatina topită şi frişca bătută spumă. Crema obţinută o turnăm în forma de tort tapetată cu pişcoturi. Peste cremă aşezăm din nou pişcoturi şi dăm la frigider de seara până dimineaţa sau cel puţin pentru 4 ore. Răsturnăm invers pe un platou.Decor: căpşunile le tăiem felii şi le aşezăm pe tort. Frişca o mixăm spumă tare şi decorăm tortul cu ea, după cum doreşte fiecare.

Mai multe