Reţeta câştigătoare de la cititori: Tort de îngheţată - Nely Itco
Preparare: Gălbenuşurile se mixează cu zahărul până se albesc, după care se toarnă peste ele laptele călduţ în care s-a adăugat puţină esenţă de rom. Se amestecă şi se pune pe foc mic până vedeţi că începe să fiarbă. Se iade pe foc, nu o lăsaţi mai mult pentru că se va îmbrânzi. Ciocolata se dă prin răzătoarea cea mai fină şi se pune peste crema de ouă, se amestecă şi se lasă la răcit. Se dă la congelator şi din oră în oră, de trei ori, se scoate şi se mixează pentru a se sparge cristalele de gheaţă. După a treia mixare se răstoarnă într-o tavă de cozonac sau chec unde am pus foile alimentară (eu am pus şi o banană şi apoi am turnat îngheţata) şi se dă la congelator pentru 5-6 ore, de preferinţă să stea o noapte în congelator. Când o scoatem, o răsturnăm pe un platou, scoatem folia alimentară şi se ornează cu frişcă şi căpşune.