Rețeta câștigătoare de la cititori: Tort de ciocolată - Ligia Bocică
2. Crema:200 ml lapte, 1 lingură cu vârf de făina, 4 linguri de zahăr, 150 gr unt, 2 plicuri de zahăr vanilat și 50 grame cacao.
3. Glazura: 6 linguri de zahăr, 1/2 dintr-un unt, 3 linguri de lapte, 3 lingurițe de cacao, 2 linguri de ulei, 1 plic de fulgi de cocos.
Mod de preparare :
1. Se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se freacă cu 10 linguri de zahăr, se adaugă plicul de zahăr vanilat. Albușurile se bat spumă, adăugându-se celelalte 10 linguri de zahăr, treptat, până când aceasta devine destul de tare.
După ce s-au bătut albușurile spumă, se adaugă câte puțin din amestecul de gălbenuș și zahăr, mestecând ușor cu o lingură de lemn. Pe urmă, se pun cele 10 linguri de făina, la care se adaugă praful de copt care este stins cu puțin oțet.
2. Se face o coca din făina cu lapte și se fierbe la foc tare, cu zahărul și cu zeama de la o jumătate de lămâie.Conținutul se amestecă tot timpul ca să nu se facă cocoloașe și să nu se prindă de fundul vasului. Când acest amestec este deja rece, se adaugă și untul frecat bine,cacao, iar la final se adaugă 2 linguri de rom.
3. Laptele și zahărul se pun la foc, se amestecă până când zahărul se topește, adăugându-se untul, lingurițele de cacao și cele de ulei.Se fierb la foc mic timp de 5-7 minute, până când aceasta compoziție devine puțin mai groasă. Se lasă să se răceasca, după care se pune peste tort și se adaugă fulgi de cocos.
Poftă bună !