Rețeta câștigătoare de la cititori: Tort de post cu ciocolată

2 mai 2019 13:25   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătorul nostru se numeşte Florică Robert Ion. El va primi un aparat de vidat alimente. Florică Robert Ion ne-a pregătit Tort de post cu ciocolată

Ingrediente Tort de post cu ciocolată: 

Blat: 420 g făină, 200 g îndulcitor Green Sugar, 40 g cacao, 2 lingurițe bicarbonate, 1 linguriță praf de copt, ½ linguriță sare, 150 ml ulei, 1 linguriță extract de vanilie, 1 linguriță zeamă de lămâie, 480 ml apă caldă (sau cafea); Cremă: 400 ml lapte de cocos, 30 g îndulcitor Green Sugar, 280 g ciocolată neagră, 1 praf de sare, 1 linguriță cacao; Glazură: 70 g ciocolată neagră tocată, 2 lingurițe ulei de cocos; Pentru decor: căpșuni, cireșe.

Preparare Tort de post cu ciocolată: 

Blat: Cerneți făina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt și sarea într-un bol. Adăugați restul ingredientelor și amestcați bine. Turnați blatul în mod egal în două tavi (diametrul 18 cm) și coaceti la 170 C până trece testul scobitorii, în jur de 30 - 35 minute. Lăsați la răcit, apoi tăiați fiecare blat în jumătate. Crema: După ce ați ținut conserva de lapte de cosos o noapte la frigider, desfaceți și scurgeți tot lichidul. Dacă rămâne în conservă grăsimea laptelui, o folosiți tot la cremă. Puneți acest amestec într-un vas, apoi adăugați ciocolata și Green Sugar. Puneți vasul pe baie de aburi și topiți ingredientele împreună. Luați vasul de pe baie de aburi și dați la rece pentru 3-4 ore. Mixați până devine pufos, aerat. Umpleți tortul cu această cremă, însă păstrați pentru a-l acoperi în strat subțire. Glazură: Topiți ciocolata, apoi adăugați uleiul și amestecați să se omogenizeze. Lăsăți amestecul sa ajungă la temperatura camerei și turnați peste tort, lăsând glazura să se scurgă pe margini. Decorați după dorință.

Mai multe