Reţeta câştigătoare: Dovlecei umpluţi cu pui - Petronela Potolinca

21 mai 2016 11:14   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Petronela Potolinca. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente:

2 dovlecei, 250 ml suc roşii, 250 g carne tocată pui (piept), 50 g brânză sau caşcaval, 2 linguri pesmet, o ceapă, un morcov, o linguriţă rozmarin, mărar şi pătrunjel, sare, piper, ulei;

Mod preparare:

Se taie dovlecelul în două părţi pe lungime, se scobeşte cu o linguriţă şi se scoate pulpa. Se sărează şi se lasă la scurs cu faţa în jos minimum 10 minute. Într-o cratiţă, punem la încins trei linguri de ulei, adăugăm ceapa tocată mărunt, după 2 minute adăugăm şi morcovul dat prin răzuitoare, după care sotăm. După circa 5 minute, adăugăm carnea de pui tocată şi amestecăm, când aceasta se albeşte, adăugăm sare, piper, rozmarin. Eu am adăugat şi praf de usturoi. Se adaugă sucul de roşii, doar 100 de ml. Când acesta dă în fiert se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi se dă deoparte. Se întorc dovlecei cu faţa în sus, trei dintre ei se presară cu pesmet şi se umplu cu amestecul de carne şi legume. Peste aceştia se pune brânză sau caşcaval. Dintr-un dovlecel se fac felii (îl tăiaţi pe lungime) şi se aşază pe deasupra. Într-un vas termorezistent se pune restul de suc de roşii, se sărează, piperează şi se adaugă rozmarin. Peste acesta se aşază dovleceii umpluţi. Se pune un capac din folie de aluminiu şi se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade. Se lasă circa 25 de minute, după care se ia folia şi se mai lasă până se gratinează dovleceii. Se scot şi se servesc ca atare, cu o lingură de sos din vas. Un adevărat deliciu!

Mai multe