Reţeta câştigătoare: Gogoşi la cuptor glazurate cu ciocolată - Reisnaor Roxana

26 iunie 2017 12:34   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Reisnaor Roxana Mirela. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente:

500 g  făină, 100 g zahăr pudră,  200 ml lapte, 1 ou, 50 g unt la temperatura camerei, 1 plic de drojdie uscată, 2 plicuri de zahăr vanilat cu aromă de rom, un praf de sare; Glazură: două ciocolate mari.

Mod de preparare:

Pentru început, într-un castron facem maiaua din drojdie, lapte cald şi zahărul vanilat. O lăsăm deoparte câteva minute. Separat, într-un castron punem făina, oul, zahărul şi untul. Când este gata maiaua, o punem peste făină şi frământăm un aluat omogen. Lăsăm aluatul să-şi dubleze cantitatea. Când este gata întindem o foaie potrivit de groasă sau două, cum vă este mai uşor şi cu ajutorul unui pahar cu deschidere mare tăiem cercuri. În mijlocul fiecărui cerc mai facem un cerc mai mic, cu ajutorul unui dop de sticlă. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, punem formele obţinute şi le mai lăsăm să crească timp de câteva minute. Introducem tava la cuptor, la temperatura de 190 de grade C, timp de 15 minute. Se lasă la răcit când sunt gata şi le glazurăm cu ciocolată topită în prealabil şi le ornăm după bunul plac. Poftă bună!

Mai multe