Reţeta câştigătoare: Mille Feuille cu căpşuni - Carmen Nadaban

14 mai 2017 15:03   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Carmen Ramona Nadaban. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente:

400 g foietaj congelat, 1 ou, 100 g zahăr tos, 500 ml frişcă lichidă, 150 g zahăr pudră, 300 g căpşuni, coaja rasă de la o lămâie, 150 g ciocolată albă, zahăr pudră pentru decor;

Mod de preparare:

foietajul se lasă să se dezgheţe după care se împarte în 3 părţi egale. Cele 3 părţi se întind astfel încât să aibă o formă dreptunghiulară şi dimensiuni egale. Într-o tavă se întinde una dintre foi şi se unge cu ou bătut, după care se presară peste o treime din zahărul tos. Se coace timp de 20 minute până prinde o culoare aurie, la fel se procedează şi cu celelalte două foi rămase. Căpşunile se spală şi se taie. Frişca se bate cu zahărul pudră până ce se întăreşte. În frişcă se încorporează căpşunile, coaja de lămâie şi ciocolata albă rasă, amestecându-se uşor. Pentru asamblare se pune prima foaie cu partea unsă cu ou în sus, se pune jumătate din cremă, apoi cealaltă foaie, din nou crema, iar deasupra cea de a treia foaie dar cu partea unsă cu ou în jos. Deasupra se presară zahăr într-un strat fin, apoi se porţionează cu un cuţit zimţat, pentru a nu se sfărâma foietajul. Poftă bună!

Mai multe