Reţeta câştigătoare: Papanaşi cu sos de vişine - Albert Betoni
Câștigătorul nostru de astăzi este Albert Daniel Bertoni, din Focșani. El a câștigat un aparat de vidat alimente.
Ingrediente: 700 gr brânză dulce de vaci, 350 gr făină, 3 ouă, 120 gr zahar pudră vanilat, coaja rasă de la 2 lămâi/portocale, 2 fiole esență de vanilie, 5 gr bicarbonat de sodium.
Preparare:
Din toate ingredientele se va frământa un aluat de consistență moale, compactă și cu tentă ușor lipicioasă. Se lasă să se odihneasca în frigider, pentru 30 de minute.Cu mâinile pudrate cu făină, se modeleaza papanașii care vor fi prăjiți în baie de ulei, dupa ce acesta se va fi încins, la foc mediu.Papanașii vor fi scoși pe hartie absorbantă, pentru a se scurge excesul de ulei, apoi se pot servi cu smântână și dulceață de vișine, mure, cireșe amare, zmeură.Poftă bună!