Reţeta câştigătoare: Plăcinta ciobanului - Reisnaor Roxana

17 decembrie 2017 12:28   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Reisnaor Roxana Mirela. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente:

600 g de cartofi, 200 g ciolan afumat dezosat, 200 g cârnați afumați de casă, 100 g de șuncă, 150 g cașcaval Delaco, 1 ceapă mare, 200 ml de lapte, 2-3 căței de usturoi, 100 g roșii în bullion, 50 g de unt, sare, piper.

Preparare:

Tăiem cartofii cubulețe, îi punem la fiert într-o oală, împreună cu ciolanul afumat și cu puțină sare. Separat, tăiem cârnatul, șunca și ceapa. Într-o tigaie, punem puțin ulei și le rumenim până își schimbă culoarea. Când s-au rumenit, adăugăm usturoiul tăiat feliuțe, roșiile în bulion și lăsăm să fiarbă câteva minute. Cartofii fierți îi scurgem bine de apă și facem un piure mai vârtos pe care îl diluăm cu lapte. Tăiem și ciolanul bucăți mai mici. Într-un vas de yena uns cu unt, punem un strat de piure, deasupra radem cașcaval din abundență, punem afumătura, acoperim cu al doilea strat de piure. Ornăm deasupra cu afumătura rămasă, radem cașcaval din abundență și dăm la cuptorul încins, la 200 de grade C, până se topește cașcavalul.

Mai multe