Reţeta câştigătoare: Prăjitură cu căpşuni - Daniela Gospodariu

21 martie 2016 9:57   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Daniela Gospodariu. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.

Ingrediente blat:

5 ouă, 250 g zahăr, 5linguri ulei, 125 g făină, esenţă vanilie;

Cremă:

450 g iaurt cu aromă de căpşuni, 350 ml frişcă lichidă, 2 plicuri gelatină , 75 g zahăr pudră, 300 g căpşuni; 

Decor: căpşuni, frişcă bătută;

Preparare blat:

Se separă gălbenuşurile de albuş şi se bat spumă, apoi se adaugă zahărul în ploaie şi gălbenuşurile unul câte unul. La sfârşit se pune alternând câte o lingură de ulei şi făină. Se pune toată compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul încins 25-30 minute. Se lasă blatul să se răcească apoi se taie în două. Crema:

Hidratăm gelatina cu apă călduţă. Căpşunile se taie felii, frişca se bate spumă. Gelatina se topeşte pe baie de abur după care se toarnă peste frişcă, iaurt, zahăr pudră şi căpşuni. Se dă la rece 5 minute. Se aşază crema între cele două blaturi. Decor: Se pun căpşunile tăiate peste blat, apoi se decorează cu frişcă. Poftă bună!

Mai multe