Reţeta câştigătoare: Prăjitură cu cremă de cocos - Laura Tudor

28 septembrie 2015 14:46   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Laura Tudor. Ea va primi o oală de 4 litri.

Ingrediente pentru blat

4-5 ouă, 4 linguri cu ulei, 4 linguri cu zahăr, 4 linguri cu vârf făină, 2 linguri rase cacao pudră, 1 pliculeţ praf de copt, un vârf cuţit sare;

Preparare

Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi se mixează până la topirea acestuia (spumă trebuie să se întărească). Separat, gălbenuşurile se amestecă cu uleiul şi sarea. Această compoziţie de gălbenuşuri se adaugă la cea de gălbenuşuri, se amestecă încet, iar în final se adaugă făină, amestecată cu cacao şi praf de copt. Compoziţia se amestecă bine, apoi se toarnă într-o tavă rotundă, cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hârtie de copt şi se coace în cuptor pentru 25-30 de minute, la 180 de grade. Cât timp se coace blatul, începem prepararea cremei pentru prăjitură. Ingrediente: o cană cu lapte, 4 linguri făină, 100 g unt, 5 linguri zahăr, aprox. 5 linguri cu fulgi de nucă de cocos, 2 pliculeţe zahăr vanilat/ esenţă de vanilie. Preparare: Se face o compoziţie din lapte, zahăr şi făină, care se pune la foc mic să fiarbă, amestecând continuu până la îngroşare. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Când nu mai este caldă, se începe adăugarea untului puţin câte puţin (în 3-4 tranşe) şi se mixează până ce aţi încorporat tot untul. Se adaugă zahărul vanilat sau vanilia şi se mixează pentru încă 1 minut. La final, adăugăm nuca de cocoş şi amestecăm cu o lingură. Aceasta e crema pe care o vom folosi la prăjitură. Asamblare: Blatul de tort se taie în 3 foi de aceeaşi grosime. Într-o tavă rotundă cu pereţi detasabili se aşează prima foaie, se însiropează (fie cu un sirop format din o cană apă şi 6 linguri zahăr, fie cu compot dulce, de fructe), iar peste ea se întinde aproximativ o treime din cremă. Se repetă procedeul. Ultima foaie se însiropează de asemenea. Se îmbracă prăjitură cu crema rămasă şi se dă la frigider pentru cel puţin 4 ore. Puteţi topi o tabletă de ciocolată pe bain-marie şi puteţi orna prăjitură cu ciocolată topită. Poftă bună!

Mai multe