Reţeta câştigătoare: Prăjitură cu frişcă şi căpşuni - Felicia Vanea

29 mai 2017 16:19   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Felicia Vanea. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Pentru blat:

5 ouă, 3 linguri ulei, 5 linguri făină, 5 linguri zahăr pudră, 2 linguri cacao, esenţă de rom, 1/2 linguriţă praf de copt; Blat: Albuşurile le separăm de gălbenuşuri şi le mixăm spumă tare cu un praf de sare. Când s-a întărit spuma, adăugăm zahărul pudră şi mixăm până spuma devine fermă. Gălbenuşurile le mixăm bine cu uleiul şi esenţa de rom şi le adăugăm peste albuşuri. Mixăm uşor până se omogenizează compoziţia. Făina o amestecăm cu cacao şi praful de copt şi le adăugăm peste compoziţia de ouă. Amestecăm uşor cu o spatulă. Compoziţia o turnăm într-o tavă (20/30 cm) tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor, la foc mediu, pentru 30 minute. Scoatem blatul, îl lăsăm la răcit şi apoi îl feliem în două părţi. Crema: 250 ml frişcă, 2 întăritoare de frişcă,1 plic de gelatină.

Preparare cremă:

Hidratăm gelatina într-o cană, cu apă rece (50 ml) timp de 10 minute. Frişca o mixăm bine cu întăritorul pentru frişcă şi adăugăm gelatina topită la bain-marie. Decor: căpşuni, 2 plicuri Tort Gelee transparent, 4 linguri zahăr; În tava în care am copt blatul, tapetăm cu hârtie de copt, aşezăm prima felie de blat (putem însiropa blatul cu suc din compot, dar foarte puţin), punem crema, cam un sfert, pentru a pune mai mult la baza de sus, apoi a doua felie de blat şi restul de cremă. Ornăm cu căpşuni şi le stropim cu Tort Gelee roşu, preparat conform instrucţiunilor de pe plic. Dăm la rece peste noapte, apoi porţionăm prăjitură după plac. Poftă bună!

Mai multe