Reţeta câştigătoare: prăjitura cu iaurt şi fructe - Tincuţa Bădescu

17 iunie 2013 8:38   Rețete
Ultima actualizare:

Mod de preparare

Tapetăm o formă de chec cu folie alimentară. Pişcoturile le trecem prin sucul stors din compot şi cu ele tapetăm marginile formei de chec. Tăiem puţin din fiecare pişcot. Gelatina o hidratăm în 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fără a o da în clocot.Crema de brânză cu smântână o amestecăm cu zahărul pudră, adăugăm apoi esenţa de vanilie, iaurtul de fructe (cine doreşte poate pune în iaurt, piersici din compot tăiate mărunt), gelatina topită şi frişca bătută spumă. Crema obţinută o turnăm în forma de chec tapetată cu pişcoturi. Peste cremă aşezăm din nou pişcoturi şi dăm la frigider de seara până dimineaţa sau cel puţin pentru 4 ore. Răsturnăm invers pe un platou.Decor: piersicile din compot le tăiem felii şi le aşezăm pe prăjitură. Frişca o mixăm spumă tare şi decorăm prăjitura cu ea, după cum doreşte fiecare.

Mai multe