Rețeta câștigătoare: Prajitură cu nucă și aromă de rom - Paula Iulia Peșteșan

8 ianuarie 2018 14:32   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Paula Iulia Peșteșan. Ea va primi un aparat de vidat.

Ingrediente:

2 linguri gem de caise

9 linguri apă

300 g făină

250 g zahăr pudră

150 g nucă

6 ouă

1 plic praf de copt

24 pișcoturi

3 dl cafea

esență de rom

Cremă:

300 g unt

7 dl lapte

2 budinci de vanilie

esență de rom.

Preparare:

Separi ouălele, bați albușurile spumă cu puțină sare. Gălbenușurile se mixează, adăugând zahărul și treptat câte o lingură de apă. Apoi, adaugi gemul de caise, nuca măcinată și amestecul de făină cu praful pentru copt. Se adaugă câte puțin din spuma obținută. Se dă la cuptor compoziția pentru aproximativ 30 minute. Se lasă blatul la răcit, apoi se taie în două. Pentru cremă, se amestecă praful de budincă cu laptele și se pune pe foc, până se îngroașă. Untul se mixează cu zahărul pudră până devine spumos, apoi se adaugă treptat din budinca răcită și la final se aromatizează cu esența de rom. Se lasă deoparte puțină cremă pentru ornat. Se pune jumăte din cremă peste primul blat. Pișcoturile se trec prin cafeaua amestecată cu esența de rom și se pun unul lângă altul peste stratul de cremă. Peste pișcoturi se nivelează crema rămasă și se acoperă cu ultimul blat. Se îmbracă prajitura cu crema rămasă și se ornează după imaginație.

Mai multe