Reţeta câştigătoare: Prăjitură cu nucă şi smochine - Iuliana Lako

18 ianuarie 2016 16:39   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Iuliana Lako. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.

Ingrediente

3 ouă , 200 g zahăr pudră, 100 ml ulei, 100 ml lapte, praf de copt, 1 lingură cacaoa, 300 g făină, scorţişoară . Mai ai nevoie de: 200 g nucă măcinată, 100 g smochine, 1 lingură dulceaţă de gutui, 1 lingură smântână, compot de gutui.

Mod de preparare

Se mixează ouăle adăugând zahărul pudră treptat, se adaugă şi uleiul. După ce ai obţinut o compoziţie asemănătoare cu maioneza se adaugă şi laptele amestecând  bine. După care se încorporează şi amestecul de făină cu praful de copt şi scorţişoară. Compoziţia obţinută se împarte în două părţi. Prima parte se toarnă în tavă cu marginea detaşabilă tapetată cu hârtie pentru copt. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade până prinde o crustă. După care se scoate din cuptor şi se întinde uniform pe întreaga suprafaţă amestecul de nucă cu dulceaţă,  smântână şi cubuleţele de smochine. Parte a doua se împarte în două, prima rămâne cea albă, iar în partea cealaltă se pune cacaoa amestecată cu 1 lingură de lapte. Se pune peste umplutura de nucă intercalând compoziţia una albă, peste una de cacaoa până se termină compoziţia. Compotul de gutui se pune la scurs şi se ornează cu felii de gutui. Se pune din nou în cuptorul preîncălzit aproximativ 30 minute după care se face proba cu scobitoarea. Se lasă la răcit şi se presară cu zahăr pudră înainte de servire .

Mai multe