Reţeta câştigătoare: Prăjitură cu piersici - Ghiță Niculae
Câştigătorul nostru se numeşte Ghiță Niculae. El va primi un aparat pentru vidat alimente.
Ingrediente:
6-8 piersici, 8 ouă, 8 linguri cu zahăr, 8 linguri cu făină, esență vanilie sau rom, puțină margarină pentru uns tava.
Mod de preparare:
Se unge o tavă cu margarină în strat gros, se presară zahăr peste și se așează piersicile tăiate felii una lângă alta, apoi se bagă în cuptorul încins pentru 20 minute maximum. Separăm cele 8 ouă. Batem albușurile spumă foarte bine într-un vas, iar în altul gălbenușurile cu zahărul, amestecând până se omogenizează. Peste albușuri adăugăm gălbenușurile și mixăm. Apoi, adăugăm pe rând cele 8 linguri de făină. Scoatem tava cu fructe din cuptor și turnăm compoziția de mai sus. O băgăm iar în cuptor aproximativ o jumătate de oră. După ce se rumenește, o scoatem din cuptor și o lăsăm la răcit. Apoi, o răsturnăm pe un capac, ca să fie cu fructele în sus. Poftă bună!