Reţeta câştigătoare: Prăjitură tiramisu cu ciocolată - Alexandra Asofiţei

11 decembrie 2017 13:09   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Alexandra Asofiţei. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente pentru blat:

200 g ciocolată cu lapte, 150 g făină, 3 ouă, 180 g margarină, 100 g zahăr, 30 g cacao neagră, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță esență de migdale;

Sirop:

150 ml cafea, 1 shot de Amaretto;

Pentru cremă: 350 g mascarpone, 3 gălbenușuri, 3 linguri zahăr, semințele de la 1/2 păstaie de vanilie; Pentru blat, topim ciocolata pe baie de aburi și o lăsăm să se răcorească. Mixăm zahărul cu margarina până devine o cremă pufoasă, apoi adăugăm pe rând gălbenușurile celor trei ouă, mixând după fiecare adăugare. Urmează esența de migdale și ciocolata topită, pe care le încorporăm cu ajutorul unei spatule. Adăugăm făina, cacao și praful de copt în compoziție și omogenizăm. Mixăm albușurile până devin o spumă fină și le încorporăm în preparatul de mai sus, în două etape și cu mișcări de jos în sus. Într-o tavă cu hârtie de copt, turnăm compoziția și dăm la cuptor până trece testul scobitorii. Lăsăm blatul la răcit, apoi îl tăiem în trei pe orizontală și îl insiropăm cu Amaretto și cafea (preparată după gust), amestecate dinainte. Pentru cremă, mixăm gălbenușurile cu zahărul și semințele de vanilie până obţinem o cremă albicioas, iar zahărul s-a topit. Adăugăm mascarpone și omogenizăm. Umplem blatul cu cremă, lăsând câteva linguri pentru decor.

Mai multe