Reţeta câştigătoare: Rulou cu carne tocată - Adina Ionescu
Câştigătoarea noastră se numeşte Adina Ionescu. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente:
1kg carne tocată, 120 g pesmet,1 linguriţă sare,1/2 linguriţă piper, 2 ouă, 200 g şuncă presată, 150 g brânză sau caşcaval feliat (aproximativ 6 felii), 100 g spanac, 400 g bacon felii;
Mod de preparare:
Se amestecă carnea tocată cu pesmet, sare, piper şi ouă. Aşezăm într-o tavă două folii de aluminiu peste care aşezăm carnea tocată amestecată în prealabil cu pesmetul, ouăle, sarea, piperul şi nivelăm bine suprafaţa. Apoi se pun felii de şuncă în primul rând, apoi brânză feliată sau caşcaval feliat peste întreagă suprafaţă şi spanac. Folosim folie de aluminiu pentru a ne ajută să obţinem un rulou de carne. Comprimăm bine, astfel încât să fie foarte compact. Apoi ridicăm ruloul şi îl punem deoparte o clipă. În aceeaşi tavă, aşezăm pe folie de aluminiu feliile de bacon astfel încât să acoperim toată suprafaţa. Apoi luăm din nou ruloul, îl punem pe bacon şi rulăm încă o dată, astfel încât baconul să adere pefect la suprafaţă exterioară. Lăsăm ruloul înfăşurat în aluminiu în cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Apoi îl scoatem din folie, îl punem din nou în tavă de copt şi se coace la cuptor la 200 ° c timp de 60 de minute. Se serveşte ca aperitiv. Poftă bună!