Reţeta câştigătoare: Sărmăluţe în dovleac plăcintar - Brînduşa Aluculesei

30 octombrie 2016 13:00   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Brînduşa Aluculesei. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente:

1 bucată dovleac plăcintar, 1 bucată dovleac patisson, 1 kg ceapă, 1 bucată praz, 500 g orez, 1 lingură sare, 1 linguriţă oregano, 1 linguriţă tarhon, 1 litru suc de roşii, 1 kg carne tocată de vită, 3 ouă, 300 ml ulei, foi de viţă de vie, 100 g bulion de gogoşari.

Preparare:

Se curaţă ceapa, se toacă şi se pune la prăjit în ulei, se toacă şi prazul şi se pune peste ceapă şi când îşi schimbă puţin culoarea se opreşte focul. Se clăteşte orezul şi se pune la fiert cu puţină apă, aşa cam cât să depăşească 1cm orezul şi când apa dispare se pune orezul într-un vas. Peste orez se adaugă ceapa şi prazul prăjit apoi ouăle, carnea tocată, oreganul, tarhonul, bulionul de gogoşari, sarea şi se omogenizează compoziţia. Se pune apă într-un vas şi când dă în clocot se pun foile de viţă de vie, se amestecă şi se opreşte focul. Frunzele îşi schimbă imediat culoarea şi se pot rula uşor. Se taie capacele la dovleci, se scoate miezul de la dovleacul plăcintar şi se umplu cu sărmăluţe. Se toarnă peste sărmăluţe suc de roşii, suc ce a fost obţinut prin presarea unor roşii prin sita de cernut făina de porumb. Se pun capacele la dovleci şi se dau la cuptor şi când intră uşor o scobitoare în dovleac este semn că sărmăluţele sunt fierte. Să aveţi poftă dragilor!

Mai multe