Reţeta câştigătoare: Tartă cu cremă şi piersici - Ioana Manu
Câştigătoarea noastră se numeşte Ioana Manu. Ea va primi un set de cuţite.
Ingrediente pentru crustă: 100 g unt, 60 g zahăr, 1 ou, un vârf de sare, 220 g făină;
Pentru cremă: 4 gălbenuşuri, 4 lg făină, 5 lg zahăr, 400 ml lapte, coajă de lămâie, zahăr vanilat,,250 ml frişcă; Pentru decor: 3 piersici, 2 lg zahăr pudră, o linguriţă amidon, 5 boabe de strugure; Mod de preparare crustă: Mixăm untul cu zahărul până la omogenizare, apoi adăugăm oul, continuăm să mixăm apoi adăugăm făina şi praful de sare. Aluatul se întinde într-o tavă pentru tarte tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru circa 20 -25 minute. Crema: Laptele se amestecă cu zahărul vanilat. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, făina se amestecă cu laptele. Se adaugă laptele în fir subţire peste gălbenuşuri cu telul. Compoziţia rezultată se pune într-o crăticioara şi se pune pe foc amestecând continuu pentru a nu face cocoloaşe, se ţine pe foc până se îngroaşă. După ce s-a răcit crema batem frişca şi o încorporăm cu grijă în cremă precum albuşul. Caisele se spală, se taie solzişori, se pun într-o crăticioară cu zahărul până se înmoaie şi scade puţin din zeamă. Opţional dacă nu avem răbdare să scadă sosul se adaugă amidon. Asamblare: Crema se adaugă peste crustă şi ornăm cu caise după imaginaţie.