Reţeta câştigătoare: Tartă cu smochine - Rahela Pascu

16 octombrie 2016 11:29   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Rahela Pascu. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente tartă:

1 ou, 100 g unt, 220 g făină, 2 linguri de zahăr; Cremă: 200 ml frişcă lichidă, 100 g cremă de brânză, 200 g cremă de ciocolată( finetti, nutela)

Ornament: cacao, smochine, frunze de mentă, nuci mărunţite;

Mai întâi pregătim tarta:

topim untul 20 de secunde la micrunde (nu trebuie să fie lichid, ci moale) şi apoi amestecăm cu zahărul. Adăugăm oul şi treptat făina. Rezultă un aluat moale, dar nelipicios. Ungem forma de tartă cu ulei, tapetăm cu făină şi pe fundul tăvii şi pe pereţi. Întindem cu sucitorul aluatul într-un cerc, îl punem în tavă şi întindem uşor să fie aluat de aproximativ 1 cm şi pe pereţii tăvii. Dăm 15 minute la congelator, apoi înţepăm cu furculiţa şi dăm pentru 10 minute la cuptorul preîncălzit la 200 de egrade. Nu lăsaţi mai mult pentru că se va întări tarta.

Lăsăm la răcit şi pregătim crema: mixăm frişca spumă, adăugăm crema de brânză şi crema de ciocolată şi mixăm încă 2-3 minute să le încorporăm bine. Punem crema în formă de tartă, presăram cacao şi adăugăm smochinele tăiate în patru. Putem adaugă frunze de mentă şi alune mărunţite, nucă sau fulgi de porumb. Poftă bună!

Mai multe