Reţeta câştigătoare: Tartă cu spanac şi nuci - Vasilica Burcea

30 mai 2016 8:41   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Vasilica Burcea. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente:

1 pachet (400 g) foi fine de plăcintă, 300 g telemea de vacă, 400 g spanac, 150 g bacon afumat, 4 ouă, 3 fire ceapă verde, 2-3 căţei de usturoi, 1 ceaşcă miez de nucă, 4-5 linguri ulei de măsline, 1 dovlecel, câteva fire de pătrunjel, 250 g roşii cherry, 1 ceapă roşie, sare, piper, nucşoară;

Preparare:

Se ung foile de plăcintă cu ulei de măsline şi se aşază în straturi în formă de copt pentru tartă. Se taie baconul mărunt şi se căleşte împreună cu usturoiul, apoi se adaugă dovlecelul tocat foarte mărunt, spanacul şi ceapa verde. Într-un bol se bat ouăle, peste care se adaugă brânza rasă, nuca mărunţită, pătrunjelul mărunţit şi amestecul de bacon şi spanac. Se amestecă bine toate ingredientele, se condimentează cu sare, piper şi nucşoară şi se toarnă peste foile de plăcintă, apoi se presară o lingură de pesmet, susan negru, se ornează cu roşii cherry şi ceapă roşie. Se dă la cuptor până devine rumenă. Poftă bună!

Mai multe