Reţeta câştigătoare: Tartă cu spanac şi soia - Clementina Stoicescu
29 ianuarie 2017 14:34
Rețete
Ultima actualizare:
INGREDIENTE:
400 g aluat foietaj, 180 g spanac, 3 legături de ceapă verde, 1 morcov, 100 g soia granule, 1 linguriţă granule legume, piper, sare.
MOD DE PREPARARE:
Lăsăm să se dezgheţe aluatul la temperatura camerei şi pregătim umplutură. Într-o cratiţă punem soia, o linguriţă de granule legume şi turnam apă fierbinte cât 2 degete. Călim ceapa tocată mărunt și morcovul ras, adăugăm spanacul şi lăsăm 5-10 min să se înmoaie, apoi adăugăm soia scursă de apă şi lăsăm pe foc 20 min la foc mic, să scadă zeama. Întindem foaia de aluat. Ungem forma cu ulei de măsline, aşezăm aluatul şi pe pereţii formei, turnăm umplutura şi apoi formăm o spirata cu fâşii din aluat. Băgăm la cuptor, până se rumenește aluatul. Poftă bună!