Rețeta câștigătoare ”Tarta Toamnei” - Monica Negoiţă
Câștigătoarea noastră se numește Monica Negoiță. Ea va primi o oală de 4 litri.
Ingrediente aluat
150 g unt gras
300-350 g făină
un praf de sare
1-2 gălbenuşuri
3-4 linguri apă
100 g zahăr pudră
Ingrediente umplutură
250 g smântână
4-5 ouă( în funcţie de mărime)
150 g zahăr pudră
vanilie
1 cană de afine
câteva prune
câteva piersici
fulgi de migdale
caise
1 plic de gelatină transparent
Mod de preparare
Untul rece se taie cuburi şi folosind robotul se mixează cu făina şi sarea. Când are aspectul unor firmituri mari se adaugă zahărul pudră şi gălbenuşurile. Se mai adaugă puţină apă rece cât să obţinem un aluat legat. Se adună aluatul sub forma unei bile, se înfăşoară în folie şi se dă la rece 30 minute. Aluatul se întinde sub forma unei foi mai groase şi se îmbracă forma de tartă. Se înţeapă în câteva locuri şi se coace pe jumătate, circa 10 minute. Pentru cremă: se amestecă smântâna, zahărul, ouăle bătute puţin şi vanilia. Se toarnă crema peste aluatul precopt, se presară o parte din afine şi se dă la cuptor până se întăreşte crema. Se scoate, se aşează pe „sectoare„ fructele diverse şi se mai dă 10 minute la cuptor. Se lasă să se răcorească şi se acoperă cu gelatină transparentă preparată conform instrucţiunilor, pentru a preveni oxidarea fructelor.