Rețeta câștigătoare ”Tarta Toamnei” - Monica Negoiţă

25 noiembrie 2015 12:14   Rețete
Ultima actualizare:

Câștigătoarea noastră se numește Monica Negoiță. Ea va primi o oală de 4 litri.

Ingrediente aluat

150 g unt gras

300-350 g făină

un praf de sare

1-2 gălbenuşuri

3-4 linguri apă

100 g zahăr pudră

Ingrediente umplutură

250 g smântână

4-5 ouă( în funcţie de mărime)

150 g zahăr pudră

vanilie

1 cană de afine

câteva prune

câteva piersici

fulgi de migdale

caise

1 plic de gelatină transparent

Mod de preparare

Untul rece se taie cuburi şi folosind robotul se mixează cu făina şi sarea. Când are aspectul unor firmituri mari se adaugă zahărul pudră şi gălbenuşurile. Se mai adaugă puţină apă rece cât să obţinem un aluat legat. Se adună aluatul sub forma unei bile, se înfăşoară în folie şi se dă la rece 30 minute. Aluatul se întinde sub forma unei foi mai groase şi se îmbracă forma de tartă. Se înţeapă în câteva locuri şi se coace pe jumătate, circa 10 minute. Pentru cremă: se amestecă smântâna, zahărul, ouăle bătute puţin şi vanilia. Se toarnă crema peste aluatul precopt, se presară o parte din afine şi se dă la cuptor până se întăreşte crema. Se scoate, se aşează pe „sectoare„ fructele diverse şi se mai dă 10 minute la cuptor. Se lasă să se răcorească şi se acoperă cu gelatină transparentă preparată conform instrucţiunilor, pentru a preveni oxidarea fructelor.

Mai multe